Cu siguranţă există multe cărţi bune care încă aşteaptă să fie citite, însă am redus numărul şi tipul acestora la 10, încercând să cuprind părţile umane a căror vindecare o găseşti numai în literatură. Sunt cărţi care îţi schimbă perspectiva asupra propriei vieţi, atunci când nu te înţelegi pe tine sau pe cei din jur, s-ar putea să găseşti răspunsuri între nişte pagini care, probabil altădată nu te-au interesat sau pe care te-ai grăbit să le răsfoieşti.

  1. „Momo” – de Michael Ende
  2. „Despre limită„ – Gabriel Liiceanu
  3. „Pescăruşul Jonathan Livingston” – Richard Bach
  4. „Crimă şi pedeapsă” – Feodor Dostoievski
  5. „Viaţa secretă a Prinţesei Diana” – Paul Burrell
  6. „The woman I wanted to be” –  Diane von Furstenberg
  7. „Mind over medicine” –   Lissa Rankin
  8. „Peisajul dispărut” – Paul Johnson
  9. „Politică, putere şi schimbare” – Osho
  10. „Sindromul Othello” – Dr. Kenneth C. Ruge, Barry Lenson*

* Ultima carte, intitulată „Sindromul Othello”, de Dr. Kenneth C. Ruge şi Barry Lenson, reprezintă o piesă de bază pentru generaţiile actuale, dacă ne rezumăm la cadrul de cuplu. Este o carte pe care am menţionat-o în acest top 10 tocmai pentru că am observat şi auzit despre extrem de mulţi tineri afectaţi într-un mod amplu şi prea evident de gelozie în ceea ce priveşte partenerul/a, iar acest lucru cred că reprezintă o primejdie extrem de toxică pentru psihicul uman al ambilor parteneri. Această carte vă poate ajuta să vă autodepăşiţi sau să îi înţelegeţi şi să îi ajutaţi pe cei afectaţi de acest sentiment frustrant.

Gelozia exagerată este o boală, nu este o chestiune temporară bazată pe ipoteze imaginare născute în minţile bolnave. Aşadar, nu ezitaţi să o trataţi!

Text: Anamaria Maxim
Foto: Anamaria Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *