Unul din locurile de pe lista „must go” se află chiar la noi în țară, la granița dintre județele Neamț și Harghita: Cheile Bicazului, respectiv Lacu Roșu.
 Un colț de lume feeric, în inima naturii, împrejmuit de stânci antice, un loc care păstrează secretele locului și unde simți puritatea în starea ei inițială.
IMG_0784
Uriașii masivi din piatră te învăluie, te fac să te simți mic, ascuns de lume… sau stăpânul zonei, datorită solitudinii locului. Cheile Bicazului înfățișează locul perfect pentru refugiu, contemplare și pentru a-ți încărca bateriile.
Magia locului îți va activa spiritul de aventură și te va călăuzi într-o călătorie de cunoaștere nu numai a locurilor, ci și o cunoaștere a sinelui. Sunt atât de multe trasee de urmat, atât de multe taine de descoperit, atât de multe priveliști care îți vor tăia respirația.
Lasă-te purtat de șoaptele mângâietoare care te cheamă și absoarbe energia care pulsează prin orice crenguță de copac și prin cutele tăioase ale imenșilor versanți.
IMG_0743
Pe lângă maiestuoasele roci brăzdate de vreme, găsești un lac natural, Lacu Roșu, pe care vara te poți plimba cu barca. Iarna, fiind în inima munților, lacul este înghețat și poți patina pe suprafața de diamant a acestuia.IMG_0671
IMG_0653
Am explorat zona, urcând aproximativ 2 ore pe muntele Suhardul Mic, până în vârful lui. Călătoria în sine a fost relaxantă și înviorătoare pentru trup și suflet. Razele de lumină se strecurau timid printre rămurele și ace de brad, iar din când în când un foșnet mai trezea la viață atmosfera de basm înghețat în care pășeam.
Momentul în care am ajuns în vârf, a fost momentul cel mai impresionant. Întreaga vale mi s-a întins în fața ochilor. De sus totul părea mic, și în același timp, imens și foarte semnificativ. Zăpada își așternuse grațioasă perdeaua de un alb imaculat peste tot. Soarele alinta omătul neatins, lansând jocuri de lumină și sclipiri orbitoare. Lumina caldă inunda vârful muntelui, ca și cum îngerii ar săruta locul acela și l-ar ocroti.
IMG_0502
IMG_0725
Plimbarea prin Chei te va surprinde cu cascade înghețate, ce au posedat cu lăcomie pereții stâncilor. Blocurile întregi de sticlă înghețată ce și-au făcut casă de-a lungul impunătorilor versanți, adaugă un plus de mister zonei. De-a lungul Cheilor curge un râu liniștitor, care vine în completarea tabloului feeric.
Și drumul cu mașina prin serpentinele munților din Harghita mi s-a părut fenomenal. Vântul făcea copacii să se scuture de încărcătura grea de omăt pe care o poartă, iar lumina aurie susținea decorul în continuare, lasând în urmă dâre ca de praf de stele.
IMG_1086
Pentru mine, Lacu Roșu și Cheile Bicazului rămân obiective turistice speciale, unde mă voi întoarce cu drag oricând voi avea ocazia.
Dacă vrei să muști și tu din nectarul unui loc care păstrează inocența locurilor neexplorate și ești iubitor de natură și de calm, această zonă acoperă perfect aceste atribute. Sperăm să te inspire!

IMG_0847

 

Text: Eliza Nuțu
Foto: Eliza Nuțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *