16010150_1242476009171022_722749740_o

 

“O rochie perfectă trebuie să aibă două caracteristici: doamnele ar muri ca s-o poarte…iar domnii ar ucide ca s-o dea jos!

Când a ajuns acest roman în mâinile mele, evident, titlul a fost cel care mi-a atras atenţia şi mi-a stârnit interesul pentru citit. Nu ştiam la ce să mă aştept de la acest roman, iar despre autoare, ştiam doar că este una dintre scriitorii momentului.

Loretta Chase a absolvit Clark University, după care s-a dedicat pasiunii de a scrie romane de dragoste istorice. Bestsellerul Seducție a fost nominalizat ca finalist la Premiul RITA al Asociaţiei Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Seducţie” este un roman de dragoste şi totodată istoric, acţiunea fiind prezentată în Londra secolului XIX.

Eroina romanului Marcelline Noirot este o creatoare de modă extrem de talentată şi de ambiţioasă, este vedeta în plină ascensiune a societăţii londoneze. Împreună cu cele două surori ale sale încearcă să-şi depăşească situaţia modestă în care se află şi încep un joc periculos al seducţiei.

Având propria casă de modă, scopul lor era de a obţine clientelă de bază, bani şi prestigiu. Cum în Londra secolului XIX “o haină spunea mai mult despre o persoană, mai mult decât ar fi spus mintea ei întreaga viaţă”, surorile Noirot şi-au propus să atragă în magazinul lor o clientă pe masură, viitoarea ducesă de Clevedon.

De aici începe intriga romanului şi jocul seducţiei.

Pentru a-şi duce planul la îndeplinire, creatoarea Marcelline trebuie să-l câştige de partea ei pe ducele de Clevedon, o misiune dificilă care ia întorsături neaşteptate şi pline de emoţii.

Atât Marcelline, cât şi ducele sunt doi dintre cei mai încăpăţânaţi oameni din Londra, ambii maeştri în arta seducţiei, astfel caracterele lor puternice declanşând un adevărat infern. Scânteia de dorinţă dintre cei doi creşte odată cu jocul seducţiei, iar impedimentele şi intrigile devin numeroase.

15991481_1242476229171000_76099623_o

Seducţie” este un roman incitant, care-ţi stârneşte curiozitatea… o poveste de dragoste a celor atraşi de lumea modei, o poveste în care jocurile seducţiei aduc un final fericit.

 

Recenzie: Adina Pentiuc

Foto: Adina Pentiuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *